Workshops

Zin in een leuke en leerzame workshop? Ik bied twee verschillende workshops over leren aan die ook in de weekenden te boeken zijn. Tijdens deze workshops kunnen kind en ouder op een ongedwongen manier ontdekken hoe het leren voor hun werkt. We doen verschillende activiteiten en oefeningen waarbij je kunt ontdekken hoe je leert binnen een bepaald thema. Workshops die ik op dit moment geef zijn:

‘Peutertijd’ (voor 2 tot 4 jaar)
‘Leren voor later’ (voor 9 tot 14 jaar)

Je kunt een workshop aanvragen op lokatie. Dit kan in de huiselijke sfeer of op een andere gewenste plek.  Ook organiseer ik de workshops meerdere keren per jaar in verschillende buurtcentra.

(Workshops kunnen vanwege de coronamaatregelen op dit moment alleen op lokatie worden aangevraagd)

Leren voor later

Tijdens deze workshop gaan we drie thema’s ontdekken die een belangrijke rol spelen bij het kunnen leren.

Wat gaan we doen?
We gaan per thema aan de slag met actieve opdrachten die voor elke leeftijd goed te doen zijn. Deze opdrachten vertellen iets over de manier van leren van je kind. Je kind krijgt zo een beeld van zijn leerstijl en waar zijn valkuilen kunnen liggen. Daarnaast bespreken we kort wat dit precies betekent en krijg je tips mee over hoe je dit in je voordeel kan gebruiken bij het leren.

Aan het eind krijgt je kind een goodie bag waar een kleinigheidje in zit en extra informatie over de besproken thema’s.

Waar?
Dit wordt meerdere keren per jaar in buurtcentra georganiseerd, maar kan ook op lokatie worden aangevraagd.

Voor wie?
Dit is voor alle kinderen tussen de 9 en 14 jaar. Wil je als ouder ook aansluiten? Dat kan! Weten wat de leervoorkeur van je kind is helpt bij het beter kunnen helpen bij schoolwerk. Als ouder kun je zelf ook mee doen met de opdrachten en ontdekken wat je eigen leerstijl is en waar de verschillen met je kind liggen. Bij de aanmelding kun je aangeven of je als ouder aan wilt aansluiten.

Hoelang?
De workshop duurt ongeveer 75 minuten.

Kosten
75 euro
Inclusief materiaal en goodiebag
Exclusief reiskosten, 0,10 cent per km

Coronamaatregelen
De workshop kan vanwege de coronamaatregelen op dit moment alleen op lokatie worden aangevraagd. In huiselijke sfeer kan dit gezien de maatregelen voor maximaal 1 huishouden. De workshop is elk moment kosteloos te annuleren bij corona gerelateerde klachten.

Ja, ik wil me graag aanmelden!
Je kunt een aanvraag voor een reservering doen via het contactformulier. Je krijgt dan binnen 24 uur een reactie. In overleg kijken we welke tijd en dag uitkomt. Een workshop is te boeken van woensdag t/m zondag. Wanneer je op korte termijn (binnen een week) een workshop wilt dan kun je dit aangeven in het contactformulier. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. Wie weet tot snel!

 PEUTERTIJD

Spelen is leren! Maar hoe maak je iets interessant voor je kind? Bij de workshop Peutertijd gaan jij en je kind dit ervaren in een ongedwongen sfeer. Je kind bepaalt zelf hoe hij mee wilt spelen. Als ouder krijg je informatie over hoe je je kind nieuwsgierig kan maken, maar ook hoe je spel kunt gebruiken om je kind iets gericht te laten leren.

Dit is voor alle ouders met kinderen tussen de twee en vier jaar. Het wordt meerdere keren per jaar in kleine groepjes in jongerencentrum ‘De Koe’ georganiseerd maar kan ook op lokatie.

Op lokatie

Peutertijd kan ook op lokatie en is mogelijk vanaf 1 kind tot maximaal 4 kinderen. Dit kan bijvoorbeeld in huiselijke sfeer of op een andere gewenste plek. De spellen worden dan afgestemd op je wensen. Ook hier krijgen ouders informatie over de basis van het leren mee, maar kun je ook je voorkeur opgeven van een bepaalde ontwikkeling. Wil je meer verdieping over bijvoorbeeld de sociale ontwikkeling of de taalontwikkeling? Door ontwikkelingen aan te geven die je interessant vindt, wordt er een Peutertijd op maat gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn onderaan de pagina te vinden. Dit kost 50 euro per keer. (exclusief reiskosten) Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd

fotopeutertijd

Reacties

  • Ik was in de bibliotheek en sloot toevallig aan zonder verwachtingen bij de workshop en dacht dat het ongeveer zoals andere activiteiten in de bieb zou zijn. De begeleiding vond ik goed en professioneel. De informatie en spelideeën na afloop waren leuk, leuke inspiratie opgedaan! Verder geen tips. Ga zo door!
  • Super leuke manier om even bezig te zijn. Leuke ideeën voor thuis opgedaan, ik heb al wat uitgeprobeerd. Ontzettend goede begeleiding. Judith keek goed naar wat de kinderen afzonderlijk nodig hadden. Ook liet ze de iedereen hun eigen weg vinden. Het voelde heel relaxed.
  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!

THEMA’S
PEUTERTIJD

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind en hoe helpt het je kind bij het kunnen leren?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen en hoe kan beweging ook een middel zijn om iets te leren?

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en hoe kun je het leren van taal aantrekkelijk voor je kind maken?

Vormen en kleuren
Je kind gaat pas leren als hij er aan toe is, maar je kunt iets wel interessant maken voor je kind. Op deze manier kan je kind in aanraking komen met een volgende fase van het leren van bijvoorbeeld vormen of kleuren. Hoe je dat kunt doen? Dat laten de spellen zien bij deze ontwikkeling.