OVER JUDITH

Ik ben Judith en ben 39 jaar. Ik heb twee kinderen van 6 en 11 jaar oud. Na het behalen van mijn HBO diploma ‘Sociaal Pedagogisch hulpverlener’ ben ik voor langere tijd gaan werken op een orthopedagogisch dagcentrum. Ik heb toen veel ervaring op kunnen doen met het begeleiden van kinderen met een gedragsstoornis met name binnen het autistisch spectrum.

Om als kindercoach aan de slag te kunnen ben ik aanvullende trainingen gaan volgen, waarbij ik me steeds meer ben gaan richten op het stukje leren bij kinderen.

Een overzicht van mijn behaalde certificaten en diploma’s zijn onderaan deze pagina te vinden.
Voor het uitwerken van opdrachten heb ik mee kunnen lopen bij een huiswerkbegeleidingsklas voor tieners.

Naast coaching val ik af en toe in als peuterleidster op peuterspeelzalen en doe ik vrijwilligerswerk bij een inloopochtend voor ouders met jonge kinderen.

WAAROM COACHING BIJ
LEER- EN HUISWERKPROBLEMEN?

Tijdens mijn specialisatie leer- en gedragsproblemen is mijn interesse ontstaan voor het leren. Bij het uitwerken van mijn opdrachten kwam ik erachter dat elk kind zijn eigen verhaal heeft wanneer ze vastlopen op school en dat er daardoor bij huiswerk meer komt kijken dan alleen een kind helpen met een opdracht.

Van hieruit ben ik me steeds meer gaan bezig houden met hoe leren werkt bij kinderen en welke hobbels ze daarbij tegen kunnen komen. Vaak spelen problemen al langer, maar omdat kinderen er op hun manier mee om leren gaan valt het voor de omgeving niet altijd op. Vaak zie je dan dat ze na verloop van tijd er toch nog tegenaan gaan lopen.

Mijn streven is om naar voren te kunnen halen wat er meespeelt bij het kind als het leren niet lukt maar ook wat je voor kinderen kunt doen om uit ze te halen wat ze in zich hebben zitten. Naar kinderen kijken en luisteren is in mijn ogen dan belangrijk.

Twijfel je of je kind begeleiding nodig heeft of wat de juiste begeleiding is? Ik sta altijd open voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om dit te bespreken.

CONTACT

Heb je vragen, wil je contact of een gratis intakegesprek?

DSC_0005

Judith Koers-Tol

Opleidingen & Cursussen

Diploma’s
HBO opleiding sociaal-pedagogische hulpverlening
Kindercoaching HBO niveau
Studiecoach

Certificaten
Gespreksvaardigheden
Praktische psychologie
Klinische psychologie
Gedrags- en leerproblemen
Beelddenken
Executieve functies
Voor- en vroegschoolse educatie
Faalangst vanuit het contextuele perspectief.

Aangesloten bij Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches