Lukt het leren of huiswerk niet? Ik bied huiswerkondersteuning aan op een manier die past bij je kind. Ik kijk naar wie je kind is en wat voor hem werkt. Op deze manier wordt de motivatie meer uit je kind gehaald. Dit is belangrijk omdat je zo het huiswerk ook in de toekomst vol blijft houden. Je kunt hieronder meer lezen over:

De Leerboost
Leerondersteuning bij ASS

 

LEERBOOST

Met de leerboost leer ik je kind leren met zijn eigen leerstijl en wordt je kind begeleid bij dat wat hij nog lastig vindt.

Aan de hand van een leerscan brengen we in beeld wat de leerstijl van je kind is. Ook wordt er een peiling gemaakt of er nog andere uitdagingen zijn binnen het leren. Tijdens 6 huiswerkmomenten leert je kind werken met leer strategieën die passen bij zijn leerstijl. Ook krijgt je kind handvatten bij dat wat hij nog lastig vindt.

Voor wie?
Dit is voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 14 jaar

De leerboost bestaat uit
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek,
Een leerscan,
6 huiswerkbegeleidingsmomenten
Follow-up gesprek.

Dit gaan we doen
Een vragenlijst om in te vullen voor ouders
Tijdens de leerscan wordt de leerstijl in kaart gebracht. Ook wordt er een peiling gemaakt of er andere uitdagingen spelen. Dit gebeurt door een korte analyse van de executieve functies te maken.

Tijdens de huiswerkbegeleidingsmomenten leert je kind werken met zijn leerstijl en omgaan met dat wat hij nog lastig vindt. Vaardigheden die je kind hierin verder helpen worden versterkt.

Waar?
Bij jou en je kind thuis, bij mij aan de keukentafel of online met videochat.
Met online videochat wordt tijdens het kennismakingsgesprek uitgezocht of de uitdagingen online te begeleiden zijn. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

Tarief
250 euro

 

Wat zijn
executieve functies?
De executieve functies zijn eigenlijk de dirigent van onze hersenen, je hebt ze nodig bij het organiseren en doen van taken. Je kunt hierbij denken aan iets kunnen doorzetten, weten hoe je leer strategieën gebruikt of iets kunnen oplossen als het niet lukt.

Zonder de executieve functies kan een kind zijn intelligentie niet goed gebruiken of laten zien. Behalve de leerstijl zijn deze functies daarom ook belangrijk om mee te nemen. Als je deze functies niet goed gebruikt dan brengt dat extra uitdagingen met zich mee. Dit is gelukkig goed op te lossen door je kind hiermee te laten oefenen.

Onderaan deze pagina vindt je alle functies op een rij met een korte uitleg.

LEERONDERSTEUNING
BIJ ASS

Wanneer je kind een stoornis binnen het autistisch spectrum heeft, dan kan het lastig zijn te laten zien wat je in je hebt zitten op school. Extra ondersteuning bij het huiswerk en school kan dan fijn zijn.

Voor wie?
Dit is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 14 jaar oud met een stoornis binnen het autistisch spectrum.
Hoe?
De leeruitdagingen worden in kaart gebracht waarbij de ontwikkeling van de executieve vaardigheden ook worden meegenomen.
Er wordt een plan van aanpak gemaakt met een duidelijk stappenplan.
Bij het maken van dit plan wordt er rekening gehouden met de structuur die er al is. Dit gaat in overleg met jou, je kind en eventueel school.
Je kind leert wat hij kan doen als hij iets lastig vindt.
Ik kijk samen met je kind welke prikkels op school en bij het huiswerk kunnen worden verminderd.
Er wordt in kaart gebracht of de gebruikte leerstrategie voor je kind werkt, waar nodig leert je kind met andere leerstrategieën werken. Ik kijk altijd kritisch of een andere leerstrategie genoeg oplevert ten opzichte van de stress die de verandering kan geven voor je kind.
Structuur, veiligheid en duidelijkheid vormen de basis bij de ondersteuning.
Hoeveel keer?
Een kennismakingsgesprek, 6 begeleidingsmomenten en een follow up gesprek.
Waar?
Bij voorkeur vanuit het huis van het kind of de jongere.
Pgb mogelijkheden
Als je kind een persoonsgebonden budget heeft dan kun je deze ondersteuning van hieruit bekostigen als dit vanuit de indicatie ‘Begeleiding individueel’ is toegekend.

Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of meer informatie? Dit kan via het contactformulier

AANMELDEN

Ja ik wil graag de Leerboost

Excited schoolchildren standing with hands up

EXECUTIEVE FUNCTIES

Metacognitie: hoe pak ik iets aan, hoe los ik iets op?
Organisatie: In stappen kunnen ordenen
Werkgeheugen: leren werken met leerstrategieën
Timemanagement: hoeveel tijd heb ik nodig?
Plannen: Een plan kunnen maken
Taakinitiatie: Op tijd kunnen starten, niet uitstellen
Doelgericht doorzettingsvermogen: Door kunnen zetten als het niet lukt
Reactie-inhibitie: Nadenken voordat je iets doet
Emotieregulatie: Je tijd nemen als je iets doet, je kalm houden als het niet lukt.
Flexibiliteit: Een plan kunnen veranderen, omgaan met veranderingen

Reacties

  • ''Mijn dochter zat eerst in een huiswerkklas maar haar cijfers werden niet beter. Uiteindelijk bij Judith terecht gekomen waarbij ik eerlijk gezegd niet helemaal wist wat het verschil zou gaan worden. Achteraf is dit wel de stap geweest die nodig was. Al snel werd duidelijk dat mijn dochter geen idee had wat er van haar verwacht werd bij het huiswerk en hoe ze sommige dingen moest aanpakken. We merken nu verschil met eerst, we zien dat haar huiswerk beter lukt, ze het niet meer uitstelt en haar cijfers weer een stijgende lijn zijn.''