Lukt het leren of huiswerk niet? Of zie je dat je kind niet gemotiveerd of onzeker is? Weten waar het probleem ligt is belangrijk om je kind verder te kunnen helpen. Samen zoeken we uit waar de uitdagingen liggen en wat ik daarin kan betekenen.

In mijn begeleiding help ik je kind graag verder bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om te kunnen leren.

Hieronder kun je meer lezen over de begeleiding die ik aanbied:

De Leerboost
Begeleiding bij faalangst

 

LEERBOOST

Met de leerboost wordt in beeld gebracht waar de uitdagingen liggen binnen het leren en wat de leerstijl van je kind is. Er wordt daarnaast een peiling gemaakt van de ontwikkeling van de executieve functies. Deze functies zijn belangrijk om te kunnen leren. (onderaan deze pagina kun je hier meer over lezen)

Wat gaan we doen als er gestart wordt met de leerboost?
Tijdens 6 huiswerkmomenten krijgt je kind handvatten bij dat wat hij nog lastig vindt en worden vaardigheden gestimuleerd waar hij zich verder in kan ontwikkelen. Ook leert je kind werken met leer strategieën die passen bij zijn leerstijl.  Dit gebeurt aan de hand van de lesstof die je kind op dat moment heeft.

Voor wie?
Dit is voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 14 jaar die het leren op school of het huiswerk lastig vinden, geen motivatie hebben, slechte cijfers blijven halen, onzeker zijn of zich hier moeilijk toe aan kunnen zetten.

De leerboost bestaat uit
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek,
Een leerscan,
6 huiswerkbegeleidingsmomenten
Follow-up gesprek.

Dit gaan we doen
Een vragenlijst om in te vullen voor ouders
Tijdens de leerscan wordt de leerstijl en de ontwikkeling van de executieve vaardigheden in kaart gebracht. Ook wordt in beeld gebracht welke uitdagingen er voor je kind spelen.

Tijdens de huiswerkbegeleidingsmomenten leert je kind werken met zijn leerstijl en omgaan met dat wat hij nog lastig vindt. Vaardigheden die je kind hierin verder helpen worden versterkt.

Waar?
Bij jou en je kind thuis, bij mij aan de keukentafel of online met videochat.
Met online videochat wordt tijdens het kennismakingsgesprek uitgezocht of de uitdagingen online te begeleiden zijn. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

Tarief
250 euro

Wat zijn
executieve functies?
De executieve functies zijn eigenlijk de dirigent van onze hersenen, je hebt ze nodig bij het organiseren en doen van taken. Je kunt hierbij denken aan iets kunnen doorzetten, weten hoe je leer strategieën gebruikt of iets kunnen oplossen als het niet lukt.

Zonder de executieve functies kan een kind zijn intelligentie niet goed gebruiken of laten zien. Behalve de leerstijl zijn deze functies daarom ook belangrijk om mee te nemen. Als je deze functies niet goed gebruikt dan brengt dat extra uitdagingen met zich mee. Dit is gelukkig goed op te lossen door je kind hiermee te laten oefenen.

Onderaan deze pagina vindt je alle functies op een rij met een korte uitleg.

Faalangst

Wanneer je faalangst hebt, ben je in bepaalde situaties bang om het niet goed te doen. De angst om het niet goed te doen is er bij faalangst zo sterk dat dit ten koste gaat van je prestaties of cijfers. Iemand met faalangst kan daardoor niet goed laten zien wat hij echt kan. Je verstijft, krijgt een black-out, je gaat dingen uitstellen of gaat erin geloven dat je het niet kan. Bij faalangst is het belangrijk dat dit als eerste wordt aangepakt.

Bij een faalangsttraining zoek ik samen met je kind uit op welke momenten er faalangst speelt en wat er dan met je kind gebeurt. Bij faalangst is het belangrijk dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt in deze situaties. Het vergroten van je kind zijn zelfvertrouwen en het leren omgaan met vervelende gedachtes die je op deze momenten hebt is daarom een belangrijk onderdeel van deze training. Ook worden vaardigheden bij je kind versterkt die hij kan inzetten op de momenten dat hij last heeft van zijn faalangst.

Deze faalangsttraining bestaat uit:

Een kennismakingsgesprek,
Zes sessies 
Telefonisch follow-up gesprek. 

Tarief 295 euro.

Twijfel je of er faalangst speelt bij je kind? We kunnen dit uitzoeken tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. 

AANMELDEN

Ja ik wil graag de Leerboost

Excited schoolchildren standing with hands up

EXECUTIEVE FUNCTIES

De executieve functies zijn de dirigent van onze hersenen. Als deze functies niet goed zijn ontwikkeld dan is het lastig om te laten zien wat je kan. Deze functies bestaan uit:

Metacognitie: hoe pak ik iets aan, hoe los ik iets op?
Organisatie: In stappen kunnen ordenen
Werkgeheugen: leren werken met leerstrategieën
Timemanagement: hoeveel tijd heb ik nodig?
Plannen: Een plan kunnen maken
Taakinitiatie: Op tijd kunnen starten, niet uitstellen
Doelgericht doorzettingsvermogen: Door kunnen zetten als het niet lukt
Reactie-inhibitie: Nadenken voordat je iets doet
Emotieregulatie: Je tijd nemen als je iets doet, je kalm houden als het niet lukt.
Flexibiliteit: Een plan kunnen veranderen, omgaan met veranderingen

Reacties

  • ''Mijn dochter zat eerst in een huiswerkklas maar haar cijfers werden niet beter. Uiteindelijk bij Judith terecht gekomen waarbij ik eerlijk gezegd niet helemaal wist wat het verschil zou gaan worden. Achteraf is dit wel de stap geweest die nodig was. Al snel werd duidelijk dat mijn dochter geen idee had wat er van haar verwacht werd bij het huiswerk en hoe ze sommige dingen moest aanpakken. We merken nu verschil met eerst, we zien dat haar huiswerk beter lukt, ze het niet meer uitstelt en haar cijfers weer een stijgende lijn zijn.''