Lukt het leren of huiswerk niet? Of zie je dat je kind niet gemotiveerd of onzeker is? Weten waar het probleem ligt is belangrijk om je kind verder te kunnen helpen. Samen zoeken we uit waar de uitdagingen liggen en wat ik daarin kan betekenen.

In mijn begeleiding help ik je kind graag verder bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om te kunnen leren.

 

LEERBEGELEIDING

Bij leerbegeleiding wordt in beeld gebracht waar de uitdagingen liggen. Ook zoeken we uit of de leerstijl overeenkomt met de manier van leren die je kind zichzelf heeft aangeleerd. Er wordt daarnaast een peiling gemaakt van de ontwikkeling van de executieve functies. Deze functies zijn belangrijk om te kunnen leren. (onderaan deze pagina kun je hier meer over lezen)

Wat gaan we doen als er gestart wordt met leerbegeleiding?
Tijdens 6 huiswerkmomenten krijgt je kind handvatten bij dat wat hij nog lastig vindt en worden vaardigheden gestimuleerd waar hij zich verder in kan ontwikkelen. Ook leert je kind werken met leer strategieën die passen bij zijn leerstijl.  Dit gebeurt aan de hand van de lesstof die je kind op dat moment heeft.

Voor wie?
Dit is voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 14 jaar die het leren op school of het huiswerk lastig vinden, geen motivatie hebben, slechte cijfers blijven halen, onzeker zijn of zich hier moeilijk toe aan kunnen zetten.

Leerbegeleiding bestaat uit
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek,
6 huiswerkbegeleidingsmomenten
Follow-up gesprek.

Dit gaan we doen
Een vragenlijst om in te vullen voor ouders
De leerstijl en de ontwikkeling van de executieve vaardigheden in kaart brengen. Ook wordt in beeld gebracht welke uitdagingen er voor je kind spelen.

Tijdens de huiswerkbegeleidingsmomenten leert je kind werken met zijn leerstijl en omgaan met dat wat hij nog lastig vindt. Vaardigheden die je kind hierin verder helpen worden versterkt.

Waar?
Bij jou en je kind thuis, bij mij aan de keukentafel of online met videochat.
Met online videochat wordt tijdens het kennismakingsgesprek uitgezocht of de uitdagingen online te begeleiden zijn. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis.

Tarief
250 euro

Wat zijn
executieve functies?
De executieve functies zijn eigenlijk de dirigent van onze hersenen, je hebt ze nodig bij het organiseren en doen van taken. Je kunt hierbij denken aan iets kunnen doorzetten, weten hoe je leer strategieën gebruikt of iets kunnen oplossen als het niet lukt.

Zonder de executieve functies kan een kind zijn intelligentie niet goed gebruiken of laten zien. Behalve de leerstijl zijn deze functies daarom ook belangrijk om mee te nemen. Als je deze functies niet goed gebruikt dan brengt dat extra uitdagingen met zich mee. Dit is gelukkig goed op te lossen door je kind hiermee te laten oefenen.

Onderaan deze pagina vindt je alle functies op een rij met een korte uitleg.

AANMELDEN

Ja, ik wil graag begeleiding bij het leren voor mijn kind

Excited schoolchildren standing with hands up

EXECUTIEVE FUNCTIES

De executieve functies zijn de dirigent van onze hersenen. Als deze functies niet goed zijn ontwikkeld dan is het lastig om te laten zien wat je kan. Deze functies bestaan uit:

Metacognitie: hoe pak ik iets aan, hoe los ik iets op?
Organisatie: In stappen kunnen ordenen
Werkgeheugen: leren werken met leerstrategieën
Timemanagement: hoeveel tijd heb ik nodig?
Plannen: Een plan kunnen maken
Taakinitiatie: Op tijd kunnen starten, niet uitstellen
Doelgericht doorzettingsvermogen: Door kunnen zetten als het niet lukt
Reactie-inhibitie: Nadenken voordat je iets doet
Emotieregulatie: Je tijd nemen als je iets doet, je kalm houden als het niet lukt.
Flexibiliteit: Een plan kunnen veranderen, omgaan met veranderingen