Coaching

Niet gemotiveerd zijn, te hoge eisen aan jezelf stellen, strijd bij het schoolwerk maken, concentratieproblemen of onzeker zijn over of je het wel kan. Dit zijn allemaal voorbeelden van leerproblemen die het leren voor je kind lastig maken. Vaak zijn deze leerproblemen ontstaan door onzekerheid, een gevolg van een onderliggend probleem bij het leren of omdat je kind een achterstand heeft opgelopen.

Bij een coachtraject wordt je kind vooruit geholpen bij leerproblemen. Ik werk met kleine stapjes naar veranderingen toe die passen bij je kind en hem verder helpen bij dat wat hij lastig vindt.

Voordat een coachtraject kan worden gestart is het belangrijk dat ik een goed beeld heb van waar de uitdagingen en vraag van je kind liggen. Van hieruit wordt een plan van aanpak gemaakt. We zoeken antwoord op vragen als:

Wat kan je kind zelf aanpakken?
Hoe kan je kind dit zelf aanpakken?
Wat kan school* of een andere vorm van hulp voor je kind doen?
Waar kun jij als ouder mee helpen?

* Contact met school verloopt altijd via ouders tenzij anders is afgesproken

De sessies die volgen staan in het teken van dit plan van aanpak. We kijken naar wat lukt en wat nog lastig is voor je kind. Waar nodig stellen we het plan bij. Contact met school verloopt altijd via de ouders of met toestemming van ouders.

Methodieken die ik onder andere gebruik zijn afgeleid van de ‘RET-methode’, ‘Option-methode’ en de ‘leren-leren methode’.

De coaching kan bij jou en je kind thuis (binnen Velsen worden hier geen extra rij kosten voor gerekend) of bij mij aan de keukentafel.

Resultaat

Aan het einde van dit coachtraject:

 Weet je kind wat hij zelf kan doen als het op school niet zo goed gaat of het leren lastig gaat
  Is duidelijk of er extra hulp vanuit school of vanuit andere instanties nodig is.
Weet jij als ouder wat je voor je kind kunt betekenen op momenten dat hij/zij je hulp nodig heeft.

Online coaching

Liever online begeleiding? Je kunt ook een videochat aanvragen. In deze chat zoeken we samen uit of ik online je kind kan begeleiden bij jullie vraag. Samen brengen we dan in kaart waar de uitdagingen liggen. Mocht er online coaching gestart gaan worden dan zal de begeleiding zoveel mogelijk overeenkomen met een live coachtraject. We gaan op zoek naar oplossingen die passen bij jou en je kind en er wordt met je kind een plan van aanpak gemaakt waar we tijdens de sessies mee aan de slag gaan.

Mocht tijdens het gesprek naar voren komen dat online coaching niet de beste weg is voor je kind dan ontvang je na het gesprek een overzicht van wat er is besproken en eventueel een overzicht van hulpinstanties die je kind verder kunnen helpen.

Pgb begeleiding

Bij pgb begeleiding wordt je kind geholpen bij het kunnen leren en zijn zelfredzaamheid hierin, waarbij er rekening wordt gehouden met bijkomende uitdagingen. Ik heb met name veel ervaring met het begeleiden bij autisme en aanverwante stoornissen.

Tijdens een kennismakingsgesprek zoeken we samen uit of ik de extra ondersteuning kan bieden die je kind nodig heeft.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Bij een kennismakingsgesprek wordt gekeken of en waarmee ik jouw kind kan helpen.

DSC_0005

Problemen die je bij je kind kunt zien:

  • Geen zelfvertrouwen hebben
  • Faalangst hebben
  • Taken uitstellen
  • Hoge eisen aan zichzelf stellen
  • Slechte resultaten halen op school
  • Niet gemotiveerd zijn
  • Dingen zeggen als’Ik wil het niet’, ‘Ik kan het niet”, ‘Het lukt me toch niet’

Reacties

  • “Rustige en prettige begeleiding. Ik kon met Judith goed bespreken wat we naast de coaching nog konden doen''
  • Ik heb het idee dat we grote stappen hebben gemaakt. Doordat we konden samenwerken met school en jou konden er niet alleen thuis dingen veranderen maar ook op school. (....) zit nu goed in zijn vel en dat was voor ons het belangrijkste.
  • 'Judith nam echt de tijd voor mijn zoon. Ik vond dat we goed werden betrokken bij het traject. Samen met Judith besprak mijn zoon met ons waar wij hem mee konden helpen, erg prettig! We vinden het knap wat hij heeft bereikt en zijn trots op hem. Wij zijn tevreden! '

METHODIEKEN

De methodieken waar onder andere mee gewerkt worden zijn afgeleid van:

RET methode (rationeel emotieve Therapie)
NLP (neuro-linguistisch programmeren)
Option-Methode
Visuele leerstrategieën
Leren leren methode