Niet gemotiveerd zijn, te hoge eisen aan jezelf stellen, strijd bij het schoolwerk maken, concentratieproblemen of last hebben van faalangst. Dit zijn allemaal voorbeelden van leerproblemen die het leren voor je kind lastig maken. Vaak zijn deze leerproblemen ontstaan door onzekerheid, een gevolg van een onderliggend probleem bij het leren of omdat je kind een achterstand heeft opgelopen. Ik help je kind graag verder. Dit kan in de vorm van:

Coaching 
Faalangsttraining
Online coaching

 

Coaching

Bij een coachtraject help ik je kind vooruit bij leerproblemen. Ik werk met kleine stapjes naar veranderingen toe die passen bij je kind en hem verder helpen. We zoeken antwoord op vragen als:

Waardoor is het leerprobleem ontstaan
Wat kan je kind zelf aanpakken?
Hoe kan je kind dit zelf aanpakken?
Wat kan school* of een andere vorm van hulp voor je kind doen?
Waar kun jij als ouder mee helpen?

* Contact met school verloopt altijd via ouders tenzij anders is afgesproken

Methodieken die ik onder andere gebruik zijn afgeleid van de ‘RET-methode’, ‘Option-methode’ en de ‘leren-leren methode’.

De coaching kan bij jou en je kind thuis (binnen Velsen worden hier geen extra rij kosten voor gerekend) of bij mij aan de keukentafel.

 

Faalangsttraining

Wanneer je faalangst hebt, ben je in bepaalde situaties bang om het niet goed te doen. De angst om het niet goed te doen is er bij faalangst zo sterk dat dit ten koste gaat van je prestaties of cijfers. Iemand met faalangst kan daardoor niet goed laten zien wat hij echt kan. Je verstijft, krijgt een black-out, je gaat dingen uitstellen of gaat erin geloven dat je het niet kan.

Bij de faalangsttraining zoek ik samen met je kind uit op welke momenten er faalangst speelt en wat er dan met je kind gebeurt. Bij faalangst is het belangrijk dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt in deze situaties. Het vergroten van je kind zijn zelfvertrouwen en het leren omgaan met vervelende gedachtes die je op deze momenten hebt is daarom een belangrijk onderdeel van deze training. Ook worden vaardigheden bij je kind versterkt die hij kan inzetten op de momenten dat hij last heeft van zijn faalangst.

Deze faalangsttraining bestaat uit:

Een kennismakingsgesprek,
Zes sessies 
Telefonisch follow-up gesprek. 

Tarief 295 euro.

Twijfel je of er faalangst speelt bij je kind? We kunnen dit uitzoeken tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. 

Online coaching

Liever online begeleiding? Je kunt ook een videochat aanvragen. In deze chat zoeken we samen uit of ik online je kind kan begeleiden bij jullie vraag. Samen brengen we dan in kaart waar de uitdagingen liggen. Mocht er online coaching gestart gaan worden dan zal de begeleiding zoveel mogelijk overeenkomen met een live coachtraject. We gaan op zoek naar oplossingen die passen bij jou en je kind en er wordt met je kind een plan van aanpak gemaakt waar we tijdens de sessies mee aan de slag gaan.

Mocht tijdens het gesprek naar voren komen dat online coaching niet de beste weg is voor je kind dan ontvang je na het gesprek een overzicht van wat er is besproken en eventueel een overzicht van hulpinstanties die je kind verder kunnen helpen.

KENNISMAKINGSGESPREK

Ja, ik wil graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

DSC_0005

Resultaat

Aan het einde van een coachtraject:

 Weet je kind wat hij zelf kan doen als het leren lastig gaat of als hij hier onzeker over is.
  Is duidelijk of extra ondersteuning voor je kind gewenst is vanuit bijvoorbeeld school.
Weet jij als ouder wat je voor je kind kunt betekenen op momenten dat hij/zij je hulp nodig heeft.

Reacties

  • “Rustige en prettige begeleiding. Ik kon met Judith goed bespreken wat we naast de coaching nog konden doen''
  • 'Judith nam echt de tijd voor mijn zoon. Ik vond dat we goed werden betrokken bij het traject. Samen met Judith besprak mijn zoon met ons waar wij hem mee konden helpen, erg prettig! We vinden het knap wat hij heeft bereikt en zijn trots op hem. Wij zijn tevreden! '
  • Ik heb het idee dat we grote stappen hebben gemaakt. Doordat we konden samenwerken met school en jou konden er niet alleen thuis dingen veranderen maar ook op school. (....) zit nu goed in zijn vel en dat was voor ons het belangrijkste.

METHODIEKEN

De methodieken waar onder andere mee gewerkt worden zijn afgeleid van:

RET methode (rationeel emotieve Therapie)
NLP (neuro-linguistisch programmeren)
Option-Methode
Visuele leerstrategieën
Leren leren methode