Niet gemotiveerd zijn, bang om fouten te maken, strijd bij het schoolwerk maken, concentratieproblemen of onzeker zijn over of je het wel kan. Dit zijn allemaal voorbeelden van problemen die het leren voor je kind lastig kunnen maken. Vaak zijn deze leerproblemen ontstaan door onzekerheid, een gevolg van een onderliggend probleem bij het leren of omdat je kind een achterstand heeft opgelopen.

Bij coaching wordt naar voren gehaald waar de uitdagingen liggen voor je kind en hoe je kind begeleid kan worden bij zijn uitdaging.

 

Online coaching

Heb je een vraag of zorgen over je kind? Dan kun je een videochat aanvragen. Tijdens deze online coaching brengen we samen (de ouder en ik) in kaart waar de uitdagingen liggen. We gaan op zoek naar oplossingen die passen bij jou en je kind. Na het gesprek zet ik alle tips voor je nog een keer op papier. Deze worden naar je opgestuurd. Wanneer dit past bij je vraag ontvang je extra leerhulpmiddelen. Een videochat duurt tussen de 45 en 60 minuten. Dit kost 35 euro per gesprek. Wil je meer informatie of je aanmelden voor een sessie? Dit kan via het contactformulier.

Coachtraject

Bij een coachtraject wordt je kind vooruit geholpen bij leeruitdagingen. Ik werk met kleine stapjes naar veranderingen toe die passen bij je kind en hem verder helpen bij dat wat hij lastig vindt.

Voordat een coachtraject kan worden gestart is het belangrijk dat ik een goed beeld heb van waar de uitdagingen en vraag van je kind liggen. Hier gaan we mee aan de slag bij de eerste sessie. Van hieruit wordt een plan van aanpak gemaakt. We zoeken antwoord op vragen als:

Wat kan je kind zelf aanpakken?
Hoe kan je kind dit zelf aanpakken?
Wat kan school of een andere vorm van hulp voor je kind doen?
Waar kun jij als ouder mee helpen?

De sessies die volgen staan in het teken van dit plan van aanpak. Spelenderwijs doen we oefeningen die je kind ook kan gebruiken in het dagelijks leven. We kijken naar wat lukt en wat nog lastig is voor je kind. Waar nodig stellen we het plan bij.

Methodieken die ik onder andere gebruik zijn afgeleid van de ‘RET-methode’, ‘Option-methode’ en de ‘leren-leren methode’.

De coaching is vanuit mijn praktijk aan huis, maar kan ook bij jou en je kind thuis. Binnen Velsen worden hier geen extra kosten voor gerekend.

Resultaat

Aan het einde van dit coachtraject:

 Weet je kind wat hij zelf kan doen als het op school niet zo goed gaat of het leren lastig gaat
  Is duidelijk of er extra hulp vanuit school of vanuit andere instanties nodig is
Weet jij als ouder wat je voor je kind kunt betekenen op momenten dat hij/zij je hulp nodig heeft.

 

Wanneer is coaching niet genoeg?

Coaching zal niet genoeg zijn als er sprake is van een leerstoornis, denk aan dyslexie of dyscalculie. Bij een leerstoornis heeft je kind een probleem bij het verwerken van bepaalde informatie in de hersenen. In dit geval is het belangrijk dat je kind aanpassingen en begeleiding krijgt die gericht zijn op het leren omgaan met deze verwerking. Coaching kan je kind wel helpen bij mogelijke problemen die zijn ontstaan vanuit de leerstoornis. Denk aan faalangst, niet gemotiveerd of onzeker zijn.

 

PGB begeleiding

Bij PGB- begeleiding wordt je kind geholpen bij het kunnen leren en zijn zelfredzaamheid hierin, waarbij er rekening wordt gehouden met bijkomende uitdagingen. Als je kind een persoonsgebonden budget heeft dan kun je deze coaching van hieruit bekostigen als dit is vanuit de indicatie ‘Begeleiding individueel’ is toegekend. Meer weten? Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie hierover.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Bij een kennismakingsgesprek wordt gekeken of en waarmee ik jouw kind kan helpen.

DSC_0005

Problemen die je bij je kind kunt zien:

  • Geen zelfvertrouwen hebben
  • Faalangst hebben
  • Taken uitstellen
  • Hoge eisen aan zichzelf stellen
  • Slechte resultaten halen op school
  • Niet gemotiveerd zijn
  • Dingen zeggen als’Ik wil het niet’, ‘Ik kan het niet”, ‘Het lukt me toch niet’

Reacties

  • 'Judith nam echt de tijd voor mijn zoon. Ik vond dat we goed werden betrokken bij het traject. Samen met Judith besprak mijn zoon met ons waar wij hem mee konden helpen, erg prettig! We vinden het knap wat hij heeft bereikt en zijn trots op hem. Wij zijn tevreden! '
  • Ik heb het idee dat we grote stappen hebben gemaakt. Doordat we konden samenwerken met school en jou konden er niet alleen thuis dingen veranderen maar ook op school. (....) zit nu goed in zijn vel en dat was voor ons het belangrijkste.
  • “Rustige en prettige begeleiding. Ik kon met Judith goed bespreken wat we naast de coaching nog konden doen''

METHODIEKEN

De methodieken waar onder andere mee gewerkt worden zijn afgeleid van:

RET methode (rationeel emotieve Therapie)
NLP (neuro-linguistisch programmeren)
Option-Methode
Visuele leerstrategieën
Leren leren methode