DREUMESTIJD EN PEUTERTIJD

Bij dreumes- en peutertijd gaan we spellen doen die te maken hebben met een bepaalde ontwikkeling die je kind doormaakt. Als ouder krijg je een stukje verdieping over deze ontwikkeling en kun je inspiratie opdoen hoe je met simpele spellen je kind nieuwsgierig kunt maken. Dit is voor alle kinderen tussen de een en vier jaar. Dreumestijd kan vanuit de praktijk of bij je kind thuis. Peutertijd is er meerdere keren per jaar ook in kleine groepjes in jongerencentrum ‘De Koe’.

PEUTERTIJD IN DE ‘KOE’

Twee keer per jaar is Peutertijd er ook in kleine groepjes. Dit is in jongerencentrum ”De Koe”. De thema’s die dan centraal staan wisselen.  Dit is voor alle kinderen tussen de twee en vier jaar oud. Aan het eind van elke bijeenkomst krijgen ouders informatie en extra spelideeën mee over de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn geweest. Een groepje bestaat uit minimaal drie en maximaal zes kinderen. Zin om ook een keer aan te sluiten? Op facebook en de agenda hieronder zijn de eerstkomende data te vinden.

THUIS

Dreumes- en Peutertijd kan ook bij je thuis of vanuit mijn praktijk. Jij en je kind krijgen dan een afgestemd programma van spelideeën en informatie over een ontwikkeling waar je als ouder zelf voor kiest. We kijken naar wat past bij jouw kind en hoe we de spellen zo in kunnen vullen dat jouw kind het leuk vindt om te gaan spelen/ontdekken en zo zich verder gaat ontwikkelen. Dit kost 25 euro per keer. Een broertje, zusje kan aansluiten zonder extra kosten als ze binnen de peuter- of dreumesleeftijd vallen. Liever niet thuis? Het kan ook vanuit mijn praktijk in IJmuiden.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd of Dreumestijd, thuis of in een groep.

fotopeutertijd

Agenda

Peutertijd in ‘De Koe’

De eerstvolgende groep zal in maart 2020 weer gaan starten. Rond januari is hier meer informatie over bekend.

Reacties

  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!
  • Ik was in de bibliotheek en sloot toevallig aan zonder verwachtingen bij peutertijd en dacht dat het ongeveer zoals andere activiteiten in de bieb zou zijn. De begeleiding vond ik goed en professioneel. De informatie en spelideeën na afloop waren leuk, inspiratie opgedaan. Verder geen tips, ga zo door!
  • Super leuke manier om even met mijn peuter bezig te zijn. Leuke ideeën voor thuis opgedaan, ik heb al wat uitgeprobeerd. Ontzettend goede begeleiding. Judith keek goed naar wat de kinderen afzonderlijk nodig hadden. Ook liet ze de kinderen hun eigen weg vinden. Het voelde heel relaxed.

ONTWIKKELINGEN

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind en hoe helpt het je kind bij het kunnen leren?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen en hoe kan beweging ook een middel zijn om iets te leren?

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en hoe kun je het leren van taal aantrekkelijk voor je kind maken?