PEUTERTIJD EN DREUMESTIJD

Hier ga je samen met je kind spelenderwijs door een ontwikkeling heen, waar je kind in zijn leven mee te maken krijgt en hoe ze je kind helpen bij het kunnen leren. Je doet spelinspiratie op met spellen die makkelijk uit te voeren zijn thuis. Leuk voor kinderen tussen de een en vier jaar en ouders die het interessant vinden om wat verdieping in de ontwikkeling van hun kind te krijgen. Zie onderaan pagina de vier ontwikkelingen waar je als ouder voor kunt kiezen.

IN EEN GROEP

Op verschillende plekken wordt Peutertijd ook in groepjes georganiseerd. Deze bestaan uit minimaal drie en maximaal zes kinderen. Peutertijd in een groep is meer gericht op de gemiddelde ontwikkeling van een kind tussen de twee en vier jaar. De spellen zijn zo gemaakt dat je het als ouder makkelijk kan aanpassen thuis aan het niveau en de interesse van je kind. Aan het eind van elke bijeenkomst krijgen ouders informatie en extra spelideeën mee over de ontwikkeling waar we mee bezig zijn geweest. Voor Peutertijd in een groep betaal je een vast bedrag voor een vast aantal bijeenkomsten.

Thuis

Bij Dreumes- of Peutertijd bij je kind thuis krijgen jij en je kind een afgestemd programma van spelideeën en informatie over een ontwikkeling waar je als ouder zelf voor kiest. We kijken naar wat past bij jouw kind en hoe we de spellen zo in kunnen vullen dat jouw kind het leuk vindt om te gaan spelen/ontdekken en zo zich verder gaat ontwikkelen. Peutertijd kost 25 euro per keer. Een broertje, zusje kan aansluiten zonder extra kosten als ze binnen de peuter- of dreumesleeftijd vallen. Liever niet thuis? Het kan ook vanuit mijn praktijk in IJmuiden.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd of Dreumestijd, thuis of in een groep.

fotopeutertijd

Peutertijd

Op 4 en 11 oktober is Peutertijd er weer in jongerencentrum De Koe. We gaan spellen doen met onze zintuigen en motoriek. Je krijgt informatie over hoe deze ontwikkelingen gaan bij je kind en hoe ze je kind helpen bij het kunnen leren.

Agenda

Introductie Peutertijd – 20 september

Vormen en kleuren Lokatie: Bibliotheek IJmuiden, Tijd: 10:30-11:15,  Prijs: Gratis! Inschrijven kan hier (maximaal 6 kinderen met ouder)

Introductie Peutertijd – 27 september

Vormen en kleuren: Lokatie: Bibliotheek Velserbroek, Tijd: 10:30-11:15,  Prijs: Gratis!  Inschrijven kan hier (maximaal 6 kinderen met ouder)

Start Peutertijd – 4 oktober

Zintuigen en motoriek: Data: 4 en 11 oktober 2019 Lokatie: jongerencentrum ‘De Koe’ in Velserbroek. Tijd: 9:30-10:30 Kosten: 15 euro per kind voor twee bijeenkomsten. (maximaal zes kinderen met ouder)

Reacties

  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!

THEMA’S

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de fijne bewegingen zoals de bewegingen met de hand.

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en waarom is taal belangrijk bij het kunnen leren?