DREUMES- EN PEUTERTIJD

Spelen is leren! Maar hoe maak je iets interessant voor je kind? Bij Dreumes- en Peutertijd gaan jij en je kind dit ervaren. Alles kan en mag. Je kind bepaalt zelf hoe hij mee wilt spelen. Als ouder krijg je informatie over hoe je je kind nieuwsgierig kan maken, maar ook hoe je spel kan gebruiken om je kind iets gericht te laten leren.

Dit is voor alle ouders met kinderen tussen de een en vier jaar. Het wordt meerdere keren per jaar in kleine groepjes in jongerencentrum ‘De Koe’ georganiseerd maar kan ook op lokatie.

DREUMESTIJD
IN ‘DE KOE’

Voor je dreumes is de wereld een groot ontdekkingsparadijs! Maar hoe leert je kind eigenlijk en hoe maak je iets interessant? Met het thema ‘bewegen en sensaties’ kun je dit gaan ontdekken met je dreumes.

Je kind bepaalt zelf hoe hij mee wilt doen. Als ouder kun je zo spelideeën opdoen en krijg je een stukje verdieping over de ontwikkeling van je kind.

De spellen kun je in verschillende vormen gebruiken. Zelfs als je kind ouder is kun je dit nog gebruiken door de spellen aan te passen aan zijn leeftijd.

 Wanneer? Begin maart 2021 op een vrijdagochtend
Hoeveel? Minimaal 2 kinderen met ouder en maximaal 6 kinderen
Waar?
Jongerencentrum de Koe in Velserbroek
Kosten: 8,50
Extraatje! Aan het eind krijgen ouders een goodiebag mee met extra informatie, spelideeën en een extraatje

Corona maatregelen
– Per aangemeld kind is er plek voor 1 ouder of grootouder.
– Materiaal en speelgoed zijn van te voren schoongemaakt.
– Heb je op de dag van Dreumestijd verkoudsheidsklachten of Corona gerelateerde klachten? Je kunt je elk moment kosteloos afmelden. Facturen die al zijn betaald zullen worden teruggestort.
-Er zijn diverse desinfectiemiddelen aanwezig
-Alle zitplaatsen zijn met 1,5 meter neergezet

PEUTERTIJD
IN DE ‘KOE’

Peutertijd gaat verder in op hoe je kind leert. Hoe kunnen sensaties en beweging je kind bijvoorbeeld helpen bij het leren van taal, vormen of kleuren? Met simpele spellen die ook goed te doen zijn thuis, gaan we hiermee aan de slag. Je kind bepaalt ook hier zelf hoe hij mee wilt spelen. Dit wordt twee keer per jaar georganiseerd in jongerencentrum ”De Koe” in Velserbroek. Aan het eind krijgen ouders extra spelideeën mee en informatie over de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn geweest. Een groepje bestaat uit minimaal twee en maximaal zes kinderen.

OP LOKATIE

Dreumes- en Peutertijd kan ook op lokatie en is mogelijk vanaf 1 kind tot maximaal 4 kinderen. Dit kan bijvoorbeeld in huiselijke sfeer of op een andere gewenste plek. De spellen worden dan afgestemd op je wensen. Ook hier krijgen ouders informatie over de basis van het leren mee, maar kun je ook je voorkeur opgeven van een bepaalde ontwikkeling. Wil je meer verdieping over bijvoorbeeld de sociale ontwikkeling of de taalontwikkeling? Door ontwikkelingen aan te geven die je interessant vindt, wordt er een Dreumes- of Peutertijd op maat gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn onderaan de pagina te vinden. Dit kost 50 euro per keer. (exclusief reiskosten) Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd

fotopeutertijd

Agenda

PEUTERTIJD
Wat ? Spelenderwijs bezig zijn met de ontwikkeling van je kind en het opdoen van extra spelinspiratie. Hoe kan je kind bijvoorbeeld zijn zintuigen gebruiken bij iets kunnen leren en hoe maak je iets interessant voor je kind bij het spelen?
Wanneer? Half maart 2021
Voor wie? Voor alle kinderen tussen de twee en vier jaar oud
Waar? Jongerencentrum ‘De Koe’ in Velserbroek
Groepsgrootte: Maximaal 6 kinderen met 1 ouder per kind. (RIVM richtlijnen)

Reacties

  • Ik was in de bibliotheek en sloot toevallig aan zonder verwachtingen bij peutertijd en dacht dat het ongeveer zoals andere activiteiten in de bieb zou zijn. De begeleiding vond ik goed en professioneel. De informatie en spelideeën na afloop waren leuk, leuke inspiratie opgedaan! Verder geen tips. Ga zo door!
  • Super leuke manier om even met mijn peuter bezig te zijn. Leuke ideeën voor thuis opgedaan, ik heb al wat uitgeprobeerd. Ontzettend goede begeleiding. Judith keek goed naar wat de kinderen afzonderlijk nodig hadden. Ook liet ze de kinderen hun eigen weg vinden. Het voelde heel relaxed.
  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!

ONTWIKKELINGEN

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind en hoe helpt het je kind bij het kunnen leren?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen en hoe kan beweging ook een middel zijn om iets te leren?

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en hoe kun je het leren van taal aantrekkelijk voor je kind maken?

Vormen en kleuren
Je kind gaat pas leren als hij er aan toe is, maar je kunt iets wel interessant maken voor je kind. Op deze manier kan je kind in aanraking komen met een volgende fase van het leren van bijvoorbeeld vormen of kleuren. Hoe je dat kunt doen? Dat laten de spellen zien bij deze ontwikkeling.