PEUTERTIJD EN DREUMESTIJD

Bij Dreumes- of Peutertijd ga je samen met je kind spelenderwijs door een ontwikkeling heen, waar je kind in zijn leven mee te maken krijgt. Je doet spelinspiratie op met spellen die makkelijk uit te voeren zijn thuis. Leuk voor alle kinderen tussen de een en vier jaar oud en ouders die het interessant vinden om wat verdieping in de ontwikkeling van hun kind te krijgen. Er zijn vier  ontwikkelingen waar je als ouder voor kunt kiezen. Deze zijn onderaan de pagina te vinden. Peutertijd wordt ook georganiseerd in groepjes van maximaal zes kinderen.

IN EEN GROEP

Op verschillende plekken wordt Peutertijd ook in groepjes georganiseerd. Deze bestaan uit minimaal drie en maximaal zes kinderen. Je betaalt dan een vast bedrag voor een vast aantal bijeenkomsten. Peutertijd in een groep is meer gericht op de gemiddelde ontwikkeling van een kind tussen de twee en vier jaar. De spellen zijn zo gemaakt dat je het als ouder makkelijk kan aanpassen thuis aan het niveau en de interesse van je kind. Aan het eind van elke bijeenkomst krijgen ouders informatie en extra spelideeën mee over de ontwikkeling waar we mee bezig zijn geweest. Zin om ook te komen? Op Facebook en de agenda onderaan de pagina zijn de eerstvolgende data en locaties te vinden. Wie weet tot snel!

Thuis

Bij Dreumes- of Peutertijd bij je kind thuis krijgen jij en je kind een afgestemd programma van spelideeën en informatie over een ontwikkeling waar je als ouder zelf voor kiest. We kijken naar wat past bij jouw kind en hoe we de spellen zo in kunnen vullen dat jouw kind het leuk vindt om te gaan spelen/ontdekken en zo zich verder gaat ontwikkelen. Als ouder krijg je inzicht in welke fase je kind zit en wat het punt is dat hij gaat leren. Aan het eind krijg je informatie  en spelideeën mee op papier. Peutertijd kost 25 euro per keer. Een broertje, zusje kan aansluiten zonder extra kosten als ze binnen de peuter- of dreumesleeftijd vallen. Dit kun je aangeven bij het inschrijven bij het onderdeel ‘opmerkingen’. Liever niet thuis? Het kan ook vanuit mijn praktijk in IJmuiden.

fotopeutertijd

Peutertijd

Op 4 en 11 oktober is Peutertijd er weer in jongerencentrum De Koe. We gaan spellen doen met onze zintuigen en motoriek. Je krijgt informatie over hoe deze ontwikkelingen gaan bij je kind en hoe ze je kind helpen bij het kunnen leren.

Agenda

Introductie Peutertijd – 20 september

Vormen en kleuren Lokatie: Bibliotheek IJmuiden, Tijd: 10:30-11:15,  Prijs: Gratis! Inschrijven bij de bibliotheek. (maximaal 6 kinderen met ouder)

Introductie Peutertijd – 27 september

Vormen en kleuren: Lokatie: Bibliotheek Velserbroek, Tijd: 10:30-11:15,  Prijs: Gratis! Inschrijven bij de bibliotheek. (maximaal 6 kinderen met ouder)

Start Peutertijd – 4 oktober

Zintuigen en motoriek: Data: 4 en 11 oktober 2019 Lokatie: jongerencentrum ‘De Koe’ in Velserbroek. Tijd: 9:30-10:30 Kosten: 20 euro per kind voor twee bijeenkomsten. (maximaal zes kinderen met ouder)

Reacties

  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!

THEMA’S

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de fijne bewegingen zoals de bewegingen met de hand.

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en waarom is taal belangrijk bij het kunnen leren?