PEUTERTIJD

Spelen is leren! Maar hoe maak je iets interessant voor je kind? Bij Peutertijd gaan jij en je kind dit ervaren. Alles kan en mag. Je kind bepaalt zelf hoe hij mee wilt spelen. Als ouder krijg je informatie over hoe je je kind nieuwsgierig kan maken, maar ook hoe je spel kan gebruiken om je kind iets gericht te laten leren.

In ongeveer een uur gaat je kind aan de slag met verschillende spellen. Tijdens de spellen krijg je als ouder informatie over de gedachte achter de spellen en hoe je het thuis in andere vormen kan gebruiken.

Dit is voor alle ouders met kinderen tussen de twee en vier jaar. Peutertijd kan op locatie, maar is ook meerdere keren per jaar in kleine groepjes in jongerencentrum ‘De Koe’.

PEUTERTIJD IN DE ‘KOE’

Hoe kunnen zintuigen en je lichaam je kind helpen bij bijvoorbeeld het leren van taal, vormen of kleuren? Met simpele spellen die ook goed te doen zijn thuis, gaan jij en je kind dit ervaren. Dit wordt twee keer per jaar georganiseerd in jongerencentrum ”De Koe” in Velserbroek. Aan het eind krijgen ouders extra spelideeën mee en informatie over de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn geweest. Een groepje bestaat uit minimaal drie en maximaal zes kinderen.

OP LOKATIE

Peutertijd kan ook op lokatie en is mogelijk vanaf 1 kind tot maximaal 4 kinderen. Dit kan bijvoorbeeld in huiselijke sfeer of op een andere gewenste plek. De spellen worden dan afgestemd op je wensen. Ook hier krijgen ouders informatie over de basis van het leren mee, maar kun je ook je voorkeur opgeven van een bepaalde ontwikkeling. Wil je meer verdieping over bijvoorbeeld de sociale ontwikkeling of de taalontwikkeling? Door ontwikkelingen aan te geven die je interessant vindt, wordt er een Peutertijd op maat gemaakt. Deze ontwikkelingen zijn onderaan de pagina te vinden. Dit kan al vanaf 35 euro per keer. (exclusief reiskosten) Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie.

ONLINE PEUTERTIJD

Ben je op zoek naar spelinspiratie voor je kind? Peutertijd is nu ook online mogelijk. Via een kort kennismakingsgesprek (ongeveer 20 minuten) met videochat of telefonisch bespreken we wat je kind aanspreekt, welke fase je kind zit en wat je zelf belangrijk vindt. Je kunt als ouder ook aangeven welke ontwikkelingen je interessant vindt: Sociaal emotioneel, hechting, taal, zintuigen, motoriek of vormen en kleuren.Na het gesprek krijg je spelinspiratie op maat naar je email adres toe gestuurd. Naast de spellen krijg je extra uitleg over de gedachte achter de spellen en hoe je dit ook voor andere spellen kan gebruiken. Dit kost 15 euro. Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Binnen 24 uur neem ik dan contact met je op om een afspraak te maken. Wie weet tot dan!

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd

fotopeutertijd

Agenda

PEUTERTIJD MEETS LITTLE STARS!
Wat ? Spelenderwijs bezig zijn met de ontwikkeling van je kind en het opdoen van extra spelinspiratie. Hoe kan je kind bijvoorbeeld zijn zintuigen gebruiken bij iets kunnen leren en hoe maak je iets interessant voor je kind bij het spelen?
Met een extra bijeenkomst van Little stars! Ontdek welke ontspanningsspellen voor jouw kind werken.
Hoeveel keer? Twee bijeenkomsten.
Eerste week: Peutertijd. Tweede week: Little stars.
Wanneer? Op een vrijdag- of donderdagochtend begin oktober (precieze data zal in september bekend zijn)
Voor wie? Voor alle kinderen tussen de twee en vier jaar oud
Waar? Jongerencentrum ‘De Koe’ in Velserbroek
Groepsgrootte: Maximaal 4 kinderen met 1 ouder per kind. (RIVM richtlijnen)

Reacties

  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!
  • Ik was in de bibliotheek en sloot toevallig aan zonder verwachtingen bij peutertijd en dacht dat het ongeveer zoals andere activiteiten in de bieb zou zijn. De begeleiding vond ik goed en professioneel. De informatie en spelideeën na afloop waren leuk, leuke inspiratie opgedaan! Verder geen tips. Ga zo door!
  • Super leuke manier om even met mijn peuter bezig te zijn. Leuke ideeën voor thuis opgedaan, ik heb al wat uitgeprobeerd. Ontzettend goede begeleiding. Judith keek goed naar wat de kinderen afzonderlijk nodig hadden. Ook liet ze de kinderen hun eigen weg vinden. Het voelde heel relaxed.

ONTWIKKELINGEN

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind en hoe helpt het je kind bij het kunnen leren?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen en hoe kan beweging ook een middel zijn om iets te leren?

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en hoe kun je het leren van taal aantrekkelijk voor je kind maken?

Vormen en kleuren
Je kind gaat pas leren als hij er aan toe is, maar je kunt iets wel interessant maken voor je kind. Op deze manier kan je kind in aanraking komen met een volgende fase van het leren van bijvoorbeeld vormen of kleuren. Hoe je dat kunt doen? Dat laten de spellen zien bij deze ontwikkeling.