DREUMESTIJD EN PEUTERTIJD

Bij dreumes- en peutertijd gaan we spellen doen die te maken hebben met een bepaalde ontwikkeling die je kind doormaakt. Als ouder krijg je een stukje verdieping over deze ontwikkeling en kun je inspiratie opdoen hoe je met simpele spellen je kind nieuwsgierig kunt maken. Dit is voor alle kinderen tussen de een en vier jaar. Dreumestijd kan vanuit mijn praktijk aan huis of bij je kind thuis. Peutertijd is er meerdere keren per jaar ook in kleine groepjes in jongerencentrum ‘De Koe’.

PEUTERTIJD IN DE ‘KOE’

Hoe kunnen zintuigen en je lichaam je kind helpen bij bijvoorbeeld het leren van taal, vormen of kleuren? Met simpele spellen die ook goed te doen zijn thuis, gaan jij en je kind dit ervaren. Dit zal op 6 en 13 maart in jongerencentrum ”De Koe” in Velserbroek zijn en is voor alle kinderen tussen de twee en vier jaar oud. Aan het eind krijgen ouders extra spelideeën mee en informatie over de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn geweest. Een groepje bestaat uit minimaal drie en maximaal zes kinderen. Dit kost 17,50 euro voor twee bijeenkomsten. Ook zin om te komen? Klik hier om je aan te melden.

THUIS

Dreumes- en Peutertijd kan ook bij je thuis of vanuit mijn praktijk aan huis. Jij en je kind krijgen dan een afgestemd programma van spelideeën en informatie over een ontwikkeling waar je als ouder zelf voor kiest. We kijken naar wat past bij jouw kind en hoe we de spellen zo in kunnen vullen dat jouw kind het leuk vindt om te gaan spelen en te leren. Dit kost 25 euro per keer. Een broertje, zusje kan aansluiten zonder extra kosten als ze binnen de peuter- of dreumesleeftijd vallen. Liever niet thuis? Het kan ook vanuit mijn praktijk aan huis in IJmuiden.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor Peutertijd of Dreumestijd

Kids playing in the room

Agenda

Peutertijd in ‘De Koe’

Wanneer: 6 en 13 maart 2020
Waar: Jongerencentrum ‘De Koe’ in Velserbroek
Kosten: Twee bijeenkomsten voor 17,50
Inschrijven kan hier.

‘Eerste hulp bij huiswerk’

Wat: Informatie avond
Voor wie:
Ouders en andere geïnteresseerden
Wanneer: Maandagavond 6 April 2020 van 19:00-20:00
Waar:  Buurtcentrum ‘De Spil’ in IJmuiden
Kosten: 3 euro
Klik hier om je aan te melden 

Huiswerktijd in buurtcentrum ‘De Spil’

Wat: Huiswerktijd in kleine groepjes
Hoeveel kinderen?  Minimaal twee en maximaal vier kinderen.
Wanneer:  De start zal tussen mei en november in 2020 zijn
Kosten: 120 euro voor vier bijeenkomsten en een intake gesprek

Reacties

  • "Het zintuigendeel was erg leerzaam en leuk om thuis uit te proberen. Fijn om op papier informatie te krijgen en te delen met anderen thuis."
  • De begeleiding vond ik fijn, warm, open en flexibel. Verrassende spelideeën. Elk thema had leuke onderdelen. "
  • "Gezellig samen zijn/spelen met andere ouders/kinderen. Je weet nooit wat je opsteekt. Er was ruimte voor de kinderen ook als ze iets niet zo interessant vonden”
  • "Er was een ontspannen sfeer. Vooral de derde les motoriek was erg leuk, maar ook de eerste. Leuk om te beseffen bij zintuigen dat voor kinderen alles nieuw is"
  • Ga zo door! Ik ging er zonder verwachtingen in, met name het zintuigendeel vond ik erg leerzaam en leuk om thuis te proberen. Er werd continu aangepast op de kinderen. Tot bij peutertijd!
  • Ik was in de bibliotheek en sloot toevallig aan zonder verwachtingen bij peutertijd en dacht dat het ongeveer zoals andere activiteiten in de bieb zou zijn. De begeleiding vond ik goed en professioneel. De informatie en spelideeën na afloop waren leuk, leuke inspiratie opgedaan! Verder geen tips.
  • Super leuke manier om even met mijn peuter bezig te zijn. Leuke ideeën voor thuis opgedaan, ik heb al wat uitgeprobeerd. Ontzettend goede begeleiding. Judith keek goed naar wat de kinderen afzonderlijk nodig hadden. Ook liet ze de kinderen hun eigen weg vinden. Het voelde heel relaxed.

ONTWIKKELINGEN

Zintuigen
Horen zien ruiken, proeven en voelen! Spelideeën opdoen met de zintuigen. Op welke manier spelen de zintuigen een rol in de ontwikkeling van jouw kind en hoe helpt het je kind bij het kunnen leren?

Sociaal-emotioneel
Samen spelen hoe doe je dat? Wat is er nodig om je sociaal te kunnen ontwikkelen en jezelf als kind te leren kennen? Hoe ziet/ ervaart hij zichzelf, zijn lichaam, en emoties?

Motoriek
Actief bewegen in huis! Wat lokt je kind uit tot beweging? Hoe kun je hem uitdagen en hoe kan beweging ook een middel zijn om iets te leren?

Taal
Actief bezig zijn met taalspellen. Hoe komt taal tot stand en hoe kun je het leren van taal aantrekkelijk voor je kind maken?